0223 - 616 509

Wat is franchising?

mr. dr. A.J.J. van der Heiden is een in franchising gespecialiseerde advocaat, die juridische diensten verleent aan franchisegevers, franchisenemers en franchisenemersverenigingen. Tot zijn dagelijkse werkzaamheden behoren de uitleg van franchiseovereenkomsten, het bevorderen van de communicatie tussen franchisegever en franchisenemers, het oprichten van franchiseraden en het geven van juridisch advies op het gebied van (franchise)ondernemingsrecht, waaronder begrepen arbeids- en huurrecht.

Reeds tijdens zijn studietijd voelde Joop van der Heiden, geboren in Den Helder, zich aangetrokken tot franchising. In 1987 heeft prof. mr. dr. A. Komen hem geadviseerd franchising als onderwerp van een promotieonderzoek te maken. Vijf jaar later verscheen het eerste boek over franchising, in de serie Recht en Praktijk nr. 63 van Kluwer. Prof. Komen heeft de publicatie helaas niet meer kunnen meemaken. In 1999 verscheen Van der Heiden zijn tweede boek over franchising, hetgeen heeft geleid tot zijn promotie tot doctor in de wetenschappen. Prof. mr. A. Mohr was promotor.

In de periode 1989 t/m 2003 heeft hij ruim 100 (wetenschappelijke) artikelen geschreven, waarvan de meeste over franchising. Een aantal zijn verschenen in het vakblad: ‘Franchise +’. Van juni 1993 t/m juni 2000 heeft hij deel uitgemaakt van de franchiseadviesraad. In deze periode heeft hij tevens de Stichting Arbitragecommissies Franchising opgericht en volgde drs. F. Schalen op als directeur van de Stichting Voorlichting Franchising. Samen met John Blokpoel voerde hij de directie over de Stichting Ter Ondersteuning van Franchisenemers.

Verder heeft Van der Heiden 15 jaar ervaring in het verlenen van (juridisch) bijstand aan franchisenemers, franchisenemersverenigingen, franchiseoverlegorganen en franchisegevers. Daarnaast zijn tal van gerechtelijke- en arbitrageprocedures gevoerd. Ook treedt hij op als arbiter en mediator en heeft aldus een ruime ervaring in alternatieve geschilbeslechting.

Kortom: franchising is zijn interessegebied. Niet eenzijdig, maar vanuit alle hoeken is grondig kennis gemaakt met franchising in al aspecten.

Etiam rhoncus

Maecenas tempus, tellus eget condimentum rhoncus, sem quam semper libero, sit amet adipiscing sem neque sed ipsum. Nam quam nunc, blandit vel, luctus pulvinar, hendrerit id, lorem.